Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing over omgaan met rouw en verlies

donderdag 1 december 2016 | 19:30 - 21:30

Gratis

Dorpsondersteuner Monique van den Elzen en rouwcoach Ed van der Vight organiseren;

Het overlijden van een dierbare brengt verdriet in het leven van familie, buren, vrienden en kennissen. Verdriet over dat wat voorbij is, maar ook verdriet over wat niet meer komt. De toekomst die je had bedacht is in één keer veranderd. Je bent terecht gekomen in een periode van rouw.

In De Mortel zijn wij de afgelopen tijd al vele mooie, lieve mensen kwijtgeraakt door overlijden. Daarom organiseren Monique van den Elzen (dorpsondersteuner De Mortel) in samenwerking met Ed van der Vight (rouwcoach en ervaringsdeskundige) een lezing over het omgaan met rouw en verlies.

Naast verdriet ervaren veel mensen ook andere emoties zoals verwarring, onrust of misschien wel een schuldgevoel om wat je nog had willen doen of had willen zeggen. Als je daarbij slaap-, concentratieproblemen en de fysieke en emotionele pijn van het verlies optelt, is het niet vreemd dat je vaak hoort: “het voelt alsof een deel van mezelf is gestorven.”
De omgeving zegt al gauw: “je moet verder, het leven gaat door”. Verstandelijk weet je wel dat het klopt, maar zo gemakkelijk gaat dat niet …. doorgaan met leven.

Hoewel iedereen op zijn eigen manier rouwt, zijn er ook veel overeenkomsten in de manier waarop mensen een verlies verwerken. De ene vindt troost bij een dagelijkse wandeling naar de begraafplaats. De ander laat een tattoo zetten om zijn geliefde voor altijd dicht bij zich te dragen. Beide zijn een persoonlijke uiting van de liefde voor de ander die er niet meer is. Beide zijn manieren om het verlies draaglijker te maken en er betekenis aan te geven.

Over dit soort overeenkomsten en verschillen vertelt Ed van der Vight tijdens deze avond. Ed begeleidt vanuit zijn achtergrond als rouwcoach en ervaringsdeskundige mensen in het omgaan met verlies. Hij gebruikt daarbij de door hem zelf ontwikkelde methode voor integrale verliesverwerking. Hij biedt mensen concrete handvaten om deze periode van rouw draaglijker te maken.

Wij zien u graag op deze avond.

 

Hartelijke groet,

Monique van den Elzen, dorpsondersteuner De Mortel

Ed van der Vight, rouwcoach

Gegevens

Datum:
donderdag 1 december 2016
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis

Organisator

Dorpsondersteuner De Mortel
Telefoon
06-39803456

Locatie

MFA De Sprank
Oude Molenweg 12
De Mortel,
+ Google Maps