Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Midzomeravondconcert Fanfare St. Lucia

dinsdag 4 juli 2017 | 19:00 - 21:00

Op dinsdag 4 juli sluit Fanfare St. Lucia het seizoen af met het jaarlijkse midzomeravond concert. Het is een avondvullend programma met jonge aanstormende talenten (blokfluitgroep, 4-fun, jeugdslagwerkgroep) en beide orkesten van St. Lucia. Ook zijn we weer blij om onze donateurs en club van 100 even in het zonnetje te kunnen zetten. In datzelfde zonnetje willen op deze avond onze 12,5 jarige jubilaris Marcel Merkx plaatsen voor zijn inzet bij onze slagwerkgroep. Na het concert worden alle aanwezigen getrakteerd op opnieuw een mooi stuk entertainment. De 20-koppige bigband Sonic Blast Band uit Eindhoven heeft namelijk aangeboden om het sluitstuk van deze avond voor haar rekening te nemen.

Hiermee is ook een maand voorbij met vele hoogtepunten voor zowel de muzikanten als toeschouwers. Begin juni leek het alsof De Mortel een weekend lang in de USA lag. De social media werden tijdens en na het evenement overspoeld met prachtige filmpjes en foto’s. De organisatie heeft het voor elkaar gekregen om een extra dimensie aan de 7e Experience toe te voegen, namelijk de dinnershow op vrijdagavond. Wat was het een geweldig mooie start van de maand.   

Twee weken later, op 17 juni, nam het fanfare orkest deel aan het Music Entertainment Contest. In het Limburgse dorp Meijel organiseerde de Stichting Peeltournooi voor het eerst een contest waarbij deelnemende orkesten behalve op muzikaliteit ook op performance beoordeeld werden. Door een juiste combi van muzikaliteit en entertainment ontstaat een fantastische beleving voor zowel muzikanten als publiek. Dergelijke muziek verbindt, ontroert en maakt mensen zichtbaar blij. Het werd een geweldige avond waar naast het orkest van St. Lucia ook de slagwerkgroepen van Ysselsteyn en Milheeze meewerkten.  Fantastische slagwerkgroepen die samen met zangers en blazers het publiek wisten te raken. Ritmische perfectie als basis voor een zwoel nummer als ‘You are the sunshine of my life’ of ‘dansen op een vulkaan’, schitterend!!

Fanfare-orkest St Lucia mocht de avond afsluiten. In een sobere ruimte wisten we een zaal vol publiek te trakteren op muziek waarvoor muziek bedoeld is, namelijk mensen verbinden. Net zoals bij de slagwerkgroepen vormde het orkest de basis voor de muziek en daaroverheen ging het sausje van energieke vocals en combo. Het is fantastisch om te zien dat het publiek de muziek voelt, tranen laat lopen en blij wordt van deze muzikale mix, dat is entertainment!! Deze pilot zet iets in gang, namelijk een zoektocht naar een hoogwaardige muzikale mix van de huidige orkesten met andere muzikanten waarmee we mensen, in alle leeftijden, blij maken.

We zien u allemaal graag om dinsdag 4 juli om 19.00 uur bij de Sprank in De Mortel voor een gezellige avond die bol staat met muziek! Bij gunstige weeromstandigheden zal het concert buiten plaats vinden, alternatief is binnen.

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 4 juli 2017
Tijd:
19:00 - 21:00