Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Dag manege De Stap

zondag 23 september 2018 | 13:00 - 16:00

Heb jij altijd al eens willen zien hoe het er op een manege aan toe gaat? Of willen weten wat je allemaal kunt doen met paarden en pony’s? Kom dan met het hele gezin naar de landelijke Open Manegedag bij Manege De Stap, van 13.00 u tot 16.00 u ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Tijdens de dag staan er leuke activiteiten op het programma zoals een kür op muziek, demonstratie door een paardenfysiotherapeute, demonstratie manegelessen, pony’s poetsen, ponyritje maken, spelletjes en nog véél meer!

 Manege De Stap is een 3-sterren manege gevestigd in De Mortel en biedt met plezier manegelessen aan kinderen en volwassenen. Met de Open Manegedag kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met de wereld van paarden en pony’s.

De Open Manegedagen is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).

Nationale sportweek

De Open Manegedagen worden gehouden in de eerste week van de Nationale Sportweek. Deze Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF om sporten en bewegen te promoten, iets waar de Open Manegedagen uitstekend bij aansluiten. Bovendien maken alle bezoekers van de Open Manegedagen kans op een jaar lang gratis paardrijden op een FNRS-manege.

Manege de Stap is aangesloten bij de FNRS. Dit betekent dat het bedrijf een kwaliteits- keurmerk en een veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport heeft. Op ons ruitersportcentrum wordt les gegeven volgens de ruiteropleiding van de KNHS en de FNRS.

Kansen voor jongeren

Naast paardrijlessen biedt Manege De Stap ook coaching aan kinderen via
Coaching Manege de Stapen werkt zij nauw samen met de Stichting Jeugd dat Werkt
om jongeren een betere kans te bieden op de arbeidsmarkt. Deze projecten zijn ook aanwezig op de Open Manegedag 23 september a.s.

Manege de Stap | De Stap 12 | 5425 VC | De Mortel | de-stap.nl| 0492-365382

Gegevens

Datum:
zondag 23 september 2018
Tijd:
13:00 - 16:00