Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theaterconcert Brel & Lucia – Fanfare St. Lucia

vrijdag 2 november 2018 | 20:15 - 22:30

Fanfare St. Lucia uit De Mortel organiseert op vrijdagavond 2 november opnieuw een theaterconcert in De Eendracht in Gemert. Om de 2 jaar zoekt zij een nieuwe uitdaging om muziek maken voor een groter publiek in een theater. Dit keer gaat ze de samenwerking aan met de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem. Onder leiding van dirigent Will Veraa  brengen ze samen de mooiste liederen van Jacques Brel, maar nu in het koperen jasje van Fanfare St. Lucia onder de naam Brel&Lucia.  Ook de Slagwerkgroep onder leiding van Ton Verberne zal haar bijdrage leveren deze avond. De Mortelse fanfare staat er bekend om dat ze om de paar jaar een uitdagend programma in De Eendracht brengt. Of dit nu met bekende artiesten is, of met lokaal zangtalent, telkens is het weer een ander verrassend concept. Deze avond zal staan in het teken van Jacques Brel.

Er zijn nogal wat artiesten die nummers van Jacques Brel brengen, maar de aanpak van Micheline Van Hautem is bijzonder. Zij liet nieuwe arrangementen maken voor blaasinstrumenten en percussie, door de veelgeprezen componisten zoals Peter Habraken, Jan Nellestijn en Guus Janssen. Hierdoor kunnen harmonie- of fanfareorkesten de nummers voorbereiden en Micheline van haar kant toont tijdens de uitvoering dat zij Brel kan interpreteren zoals nooit eerder gedaan is. Nummers als ‘Bruxelles’, ‘Les Flamandes’, ‘Mathilde’ en niet te vergeten het gevoelige ‘Ne me quitte pas’ staan op het lange lijstje van Micheline.

Het wordt een buitengewone samenwerking waarbij het orkest opnieuw de kans krijgt om in een theater omgeving op te treden. Er zullen naast gezongen nummers van Brel ook nog nummers in de Franse sfeer door het orkest gebracht worden zoals het mooie ‘Une belle Histoire’. Daarnaast is de top bastrombonist Jos Jansen speciale gast tijdens dit concert.

Het belooft een spannend avontuur voor de zangeres, alsmede voor haar, bij gelegenheid, maar liefst bijna 60 begeleiders van Fanfare St. Lucia te worden. Kunt U zich voorstellen hoe ‘Bruxelles’  brult met koper of ‘Marieke’ glinstert met alleen saxofoons?? Bovendien zal St. Lucia zorgen dat u zich echt in Frankrijk gaat voelen. Voor een mooie aankleding van het geheel zal zeker gezorgd worden.

Nu is je kans om dit Franse experiment mee te maken en bestel een kaartje op www.fanfarestlucia.nlof bij de Mortelse verkoopplaatsen Café-zaal  ’t Anker, Ons en bloemisterij ’t Bluumke. Tot ziens op vrijdagavond 2 november in theater De Eendracht in Gemert, aanvang 20.15u

Gegevens

Datum:
vrijdag 2 november 2018
Tijd:
20:15 - 22:30

Locatie

De Eendracht
Gemert, + Google Maps