Mortelse filmmaker Martijn Melis zoekt figuranten

Heb je altijd al eens in een speelfilm mee willen spelen? Dit is je kans! De Mortelse filmmaker Martijn Melis zoekt figuranten voor de film “Het Goeie Leven” die hij met zijn medestudenten aan het maken is. Het gaat om een aantal scènes in de kerk van De Mortel, die op zondag 5 april (1e paasdag) in de avond worden gedraaid. Hierbij wordt de nachtmis met Kerstmis nagespeeld, en een lege kerk kan dan natuurlijk niet! Wil je meedoen en Matijn helpen met zijn filmproject, meld je dan aan. Klik op ‘lees meer’ voor meer informatie.

Martijn schrijft ons: “Dag, ik ben Martijn Melis uit De Mortel, en ik studeer aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Samen met een goede vriend van me, regisseur Youri Dingemans ga ik een korte fictiefilm maken over Brabant. Youri gaat met deze film afstuderen aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht. We draaien de film tussen 3 en 12 april, waarvan de eerste 4 dagen in de omgeving van De Mortel.

We storen ons eraan dat Brabanders in films vaak neergezet worden als platte karikatuur. Wij denken dat er veel meer mooiere verhalen te vertellen zijn over Brabant. Daarom gebruiken we in onze film bijvoorbeeld geen acteurs, maar échte Brabanders. De film “Het Goeie Leven” wordt een portret over een fictief Brabants dorp, waarin we verschillende personages volgen. Voor Brabanders wordt de film heel herkenbaar, maar voor iedereen wordt de film vooral heel komisch en soms een beetje ontroerend.

Een groot deel van de film gaan we draaien in de omgeving van De Mortel. Zo zullen we een scène opnemen bij de voetbalclub, bij Huisman, er zal een nieuwe bushalte verrijzen middenin De Mortel, en we draaien een scène in de Mortelse kerk. Bij de kerk kunnen we uw hulp goed gebruiken. De film speelt zich af in de decembermaanden, daarom willen we de Kerstnachtmis naspelen. Het mooiste is natuurlijk als de kerk vol zit. Daarom zoeken we mensen die willen figureren. De opnames zullen plaatsvinden op 1e paasdag in de avond (zondag 5 april).

Als u het leuk vindt om mee te doen kunt u een mailtje sturen naar: hetgoeielevendefilm@gmail.com . Op die manier hebben wij een beetje een idee hoeveel mensen er komen en dan kunnen we u op de hoogte houden van de precieze tijden etcetera. Zegt het voort, want een lege kerk met kerst dat kan natuurlijk niet. We gaan er iets moois van maken!

Martijn Melis”