Fergal en T’n Blakke tijdens D.A.S.V. St. Patrick’s Day

Wat is dat nu weer? D.A.S.V. St. Patrick’s Day? Nou, D.A.S.V., dat mag ondertussen wel bekend zijn: de Donderdagavond Studentenvereniging van cafe ’t Anker, die nu alweer menig activiteit heeft ondernomen om het Mortels uitgaansleven wat op te leuken. En aanstaande donderdag is het 17 maart, en dat is St. Patrick’s Day. Dit heeft (nog) niks te maken met kastelein Patrick, maar het is de Ierse nationale feestdag, die overal ter wereld wordt gevierd waar Ieren zijn neergestreken en dat zijn nogal wat plekken. Maar ook zonder Ieren is het een leuk feestje. En dat wordt dus dit jaar ook gevierd in ’t Anker.

Geen feestje zonder muziek. Dat wordt aanstaande donderdag live verzorgd door Fergal, met Mortelnaar Harrie Gerrits in de gelederen. Fergal brengt Ierse en Schotse ballads, afgewisseld door swingende muziek. Na Fergal maakt T’n Blakke het feestje af, en dat is aan hen wel toevertrouwd.

D.A.S.V. vraagt alle gasten om in feestelijk groen te verschijnen. Dat doen ze immers overal ter wereld. In Ierland kan men bijvoorbeeld groen bier kopen. Dat zal niet het geval zijn in ’t Anker, maar wel wordt een lotje verstrekt bij elk Iers biertje dat wordt besteld op de 17e. Aan het eind van de avond worden er dan prijzen verloot.

Tot slot nog dit: kijk wel uit voor…..The Grrrreen Man!!