Zomaar een weekend in De Mortel

Soms staat er niet echt iets bijzonders op de agenda in De Mortel, maar kun je wel goed zien dat we nog steeds een actief dorpje hebben. Op verschillende plekken gebeurt er dan wat: een feestje, een wedstrijd of een andere activiteit. Zo ook het afgelopen weekend.

Carnavalsvereniging De Krulstarte begon het nieuwe carnavalsseizoen traditioneel met een barbeque voor de vrijwilligers en artiesten die vorig jaar geholpen hebben om de carnaval tot een feest te maken. Natuurlijk was John Verstraten, de ex-prins, er met zijn vrouw Helga. Maar ook de muzikanten van hofkapel X-Pression waren aanwezig, zoals Daniël Verbruggen, Willem van der Zanden, Ronald van den Heuvel en Tom van Alphen. Van de Krulavondartiesten waren bijvoorbeeld Jeroen Eikelenboom en Teun van den Oever aan het bakken (Jorlan en Henk Manders hadden helaas andere verplichtingen), en Jan van Lijssel, sinds vorig jaar chauffeur van de allereerste wagen in de optocht, genoot ook zichtbaar van het gezelschap en de muziek, waar jeugdbestuurslid Danny de Nooijer natuurlijk wel raad mee wist. Het werd naar verluidt een gezellige avond, die bijna traditioneel werd afgesloten door Jeroen Slits en Grad Welten.

Grads vrouw Birgit was toen al een tijdje naar huis, want zij moest fit zijn voor haar tenniswedstrijden op zondag. Samen met Annegien Slits speelde ze op de finaledag van de Gemert-Bakelse kampioenschappen in de halve finale, en toen ze die wonnen ook nog in de finale tegen Rian en Anita Priems. Rian en Anita verloren die wedstrijd, en later op de dag bleek dat het in huize Van Dijk-Priems niet al te gezellig zou worden want ook Bart van Dijk miste de kampioensbeker. Met Jeroen Adriaans kwam hij tekort tegen Mark van de Ven en Sander van Bommel. Het werd allemaal bekeken door vele trouwe supporters. Onder andere Paul Slits, Jeroen Vissers en Toon van Lijssel zaten prinsheerlijk op het bankje te kijken hoe het moest.

Honderdvijftig meter verder klonk maar liefst acht keer gejuich vanaf het voetbalveld. Helaas kwam het gejuich uiteindelijk vooral van de tegenstander van MVC. Goals van onder andere Frank Bankers en Bart Siebers konden niet verhinderen dat de tegenstanders als winnaars van het veld stapten. Een streep door de rekening van de supporters van MVC en het bestuur, onder wie Martien Bankers en Jeroen van Oosterwijk. Maar goed, mocht dit patroon zich herhalen dan lijkt er onder de jeugd voldoende talent aanwezig om het eerste elftal aan te vullen. Dat blijkt elke keer op zaterdagochtend, als de jonge voetballertjes achter elkaar aan rennen. De fanatieke ouders langs de lijn, en dan moet je denken aan Eric Bladder en Annemieke Jonkers, Ronald en Irma Donkers of Jan en Monique van den Elzen, stomen hun kroost dan klaar voor het debuut in het Uurste (of ’t Twid of ’t Derd natuurlijk).

Zo werd met feestjes en sporten het weekend weer gevuld. Zomaar een weekend in De Mortel. En dan missen we waarschijnlijk nog de nodige verjaardagsfeestjes, (25-jarige) bruiloften, buurtfeesten en vriendenweekenden. Het past allemaal bij een (h)echt dorp, en we gaan er gewoon mee door.